Mavi Vatan’a Türk imzası: 200 asker, 2 helikopter ve 41 bin beygir güçle yola çıkıyor

TCG Gelibolu: Türk Donanmasının Gücü

TCG Gelibolu, adını Çanakkale’den alan ve Türk donanmasının en güçlü unsurlarından biri olan bir firkateyndir. Saatte 29 knot hız yapabilme özelliği, 200 kişilik mürettebatı ve 60 günlük ikmâlsiz görev süresiyle dikkat çekiyor. Aynı anda 2 helikopteri taşıyabilme kapasitesiyle kararlılığını denizlerde ilan ediyor.

Gabya sınıfı firkateyn, Türk Deniz Kuvvetleri’nin en gözde gemilerinden biridir. NATO Daimi Deniz Kuvveti görevine hazırlanan gemi, mavi vatanın vurucu gücünü temsil ediyor. Aynı anda 2 helikopteri taşıma kapasitesine sahiptir.

41 bin beygir güce sahip olan TCG Gelibolu, iki adet General Electric LM2500 gaz türbiniyle donatılmıştır. Yüksek hızı ve uzun süreli görev kabiliyetiyle öne çıkar.

200 kişilik mürettebat kapasitesiyle uzun süreli deniz operasyonları gerçekleştirebilen TCG Gelibolu, hava, su üstü harbi ve denizaltı tehditlerine karşı etkili savunma kabiliyeti sunuyor.

Yerli sistemler ile güçlendirildi

Radar ve elektronik harp sistemleriyle donatılan gemi, Türk savunma sanayisinin ürünü olan GENESİS komuta kontrol sistemiyle modernleştiriliyor. Link-11 ve Link-16 gibi taktik veri bağlantı sistemleri sayesinde NATO görevlerine uygun hale getiriliyor.

TCG Gelibolu, çift helikopter hangarı ve uçuş güvertesiyle deniz karakol helikopterlerini barındırma imkanı sunuyor. Özellikle S-70B Seahawk helikopterleriyle su üstü ve denizaltı savunma harbi görevlerinde etkin rol oynamaktadır.

ABD’ye ikmalsiz ulaşım

TCG Gelibolu Komutanı Deniz Albay Arda Ceylan, geminin Türk donanmasının önemli gemilerinden biri olduğunu vurgulayarak, gemideki personel sayısı ve teknik özellikler hakkında bilgi verdi.

“Toplam 4 bin 100 ton deplasmanı olan TCG Gelibolu, 138 metre boyu ve 14 metre genişliğiyle Türk Deniz Kuvvetleri’nin en büyük gemilerinden biridir. Modern sistemleri ve çok yönlü görev kabiliyetiyle dikkat çeker.” dedi.

Personel konforu ön planda

Gemide savaş sistemlerinin yanı sıra personelin de rahatça görev yapabilmesi için çeşitli sosyal alanlar bulunmaktadır.

Subay ve astsubay salonları, revir ve spor salonu gibi olanaklarla donatılan gemide personel hem görevlerini yerine getirebiliyor hem de dinlenme fırsatı bulabiliyor.

Gemide küçük operasyonların yapılabildiği bir revir de bulunmaktadır. Aynı zamanda askerlerin ihtiyaçlarını karşılayan tabip subayı da görev yapmaktadır.

TCG Gelibolu, Türk Deniz Kuvvetleri’nin gurur kaynağı olan bir gemidir ve denizlerdeki gücünü devam ettirmektedir.

Related Posts

Bira ve viski zamlandı. Bakkal fiyatı bile ‘pes’ dedirtti

Alkol fiyatları cep yakıyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Tuborg ve Pernod Ricard Türkiye alkol gruplarına zam geldiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden açıklanan yeni fiyatlar, tüketicileri şaşırttı. Tuborg’un …

İŞKUR açıkladı: İşte Türkiye’de en çok aranan 10 meslek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin …

Yurt dışından alışverişte yeni dönem! Artık her ürünün bir muhatabı olacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, e-ticarette yapay zeka destekli denetim sistemine geçileceğini ve Türkiye’ye satış yapan yabancı sitelere yerli temsilci zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Bakan ‘bir ilk’ diye açıkladı: Türkiye Pakistan’da doğal gaz ve petrol arayacak

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan ziyaretinde Türk şirketlerinin Pakistan açıklarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde bulunacağını ve bunun bir ilk olacağını açıkladı.

Doğu Akdeniz’deki illerin 6 aylık ihracatı 4,8 milyar doları aştı

Hatay, Mersin, Adana ve Osmaniye’den ocak-haziran döneminde 4 milyar 820 milyon 190 bin dolarlık dış satım yapıldı.